Papieren bezoekerskaart

Met een bezoekerskaart mag uw bezoek in uw wijk parkeren op de parkeerplaatsen voor bewoners. U kunt hiervoor een papieren bezoekerskaart gebruiken. Een papieren bezoekerskaart moet zichtbaar achter de voorruit worden geplaatst in combinatie met de draaischijf. Na het instellen van de schijf mag uw bezoek maximaal drie uur parkeren. Blijft uw bezoek langer? Verwijs ze dan naar een van de parkeergarages.

Wat zijn de voorwaarden?

  • U staat ingeschreven in de Basisregistratie Personen (BRP) op een adres dat zich bevindt in een vergunninghoudersgebied;
  • Maximaal één papieren bezoekerskaart per adres;
  • Als u de kaart kwijtraakt, ontvangt u geen kopie. Ook kunt u geen nieuw exemplaar aanschaffen in hetzelfde jaar.


Tarieven

Bekijk de actuele tarieven op de tarievenpagina.  

Aanvraag 

Vraag de bezoekerskaart aan via dit aanvraagformulier bezoekerskaart.
Bij toewijzing ontvangt u een factuur. Zodra uw betaling is verwerkt, ontvangt u de kaart. Dit geldt uiteraard niet voor de zones waar de vergunningen gratis zijn, u ontvangt de kaart gelijk na toewijzing.

Lukt het u niet zelf digitaal het formulier in te vullen? De medewerkers aan de balie van ParkeerService op Mallegatsplein 8 helpen u graag verder.

Gebruik

Waar kunt u parkeren met een papieren bezoekerskaart?

- De bezoekerskaart is geldig op de betaald-parkeren-plaatsen ((met uitzondering van de 'kort-parkeerplaatsen' met een max. parkeerduur van één uur) en vergunninghoudersplaatsen. 
- U kunt de kaart in de meeste gevallen ook in een naastgelegen wijk gebruiken. Bekijk hier waar uw kaart geldig is.
- De kaart moet samen met de oranje draaischijf gebruikt worden. U stelt de aankomsttijd in en daarna mag er max. 3 uur geparkeerd worden. Blijft uw bezoek langer? Maak dan gebruik van een van de parkeergarages.

Op welke tijden is de kaart geldig?

- De bezoekerskaart voor het Centrum is niet op zaterdag geldig geldig. Verder geldt voor deze kaart dat u de parkeerplaatsen in het autovrije gebied alleen tijdens de laad- en lostijden mag gebruiken. 
- Bekijk de tijden van het betaald parkeren in de verschillende zones. 

Naast de papieren bezoekerskaart beschikt iedere vergunninghouder een digitale bezoekersvergunning. Deze mag u naast de papieren versie gebruiken. Als u liever de digitale bezoekersvergunning gebruikt, dan kunt u de papieren versie inleveren.