Digitale bezoekersvergunning

Woont u in een vergunninggebied dan kunt u met een bezoekersvergunning uw bezoek tegen een voordelig tarief laten parkeren. Uw bezoek mag maximaal 3 uur in uw wijk parkeren op de parkeerplaatsen voor bewoners. De digitale bezoekersvergunning is te gebruiken als er voldoende saldo op staat. 

Wat zijn de voorwaarden?

 • U staat ingeschreven in de Basisregistratie Personen (BRP) op een adres in een vergunninghoudersgebied;
 • Maximaal één digitale bezoekersvergunning per woonadres; 
 • Met de digitale bezoekersvergunning mag u niet in het autovrije gebied rijden en parkeren. U bereikt de parkeerplaatsen in het autovrije gebied alleen tijdens de laad- en lostijden;
 • In het vergunningjaar kunt u de vergunning maximaal 600 uren gebruiken;
 • Ongebruikt tegoed vervalt op het moment dat de digitale bezoekersvergunning wordt beëindigd.

Tarieven

U kunt uw saldo in ParkStart opwaarderen met een maximum van 600 uur per jaar. Wanneer u dit maximum heeft bereikt, is het niet meer mogelijk extra parkeertijd in te kopen in het lopende jaar. Bekijk de actuele tarieven op de tarievenpagina

Aanvragen

U kunt uw vergunning op de volgende manieren aanvragen:

 1. Vraag via dit aanvraagformulier de vergunning aan.
  Zodra uw aanvraag is verwerkt, informeren we u per mail hoe u de vergunning in gebruik kunt nemen.

 2. Via de balie van ParkeerService aan het Mallegatsplein 8.
  Neem het volgende mee: uw legitimatiebewijs, eventueel een leaseovereenkomst en een bankpas.
   

Aan- en afmelden bezoek

Na toewijzing van de bezoekersregeling ontvangt u per mail automatisch een activatielink waarmee u in ParkStart een eigen account aanmaakt. Vervolgens koopt u in ParkStart parkeersaldo in. De regeling is hierna klaar voor gebruik. 
- Meld het kenteken van uw bezoek in ParkStart aan en na gebruik weer af. De regeling stopt automatisch na 3 uur, dit is de maximale parkeertijd. Klik voor meer info over Parkstart op onderstaande button.
- Het is mogelijk om maximaal 10 auto’s tegelijkertijd aan te melden.
- Maximaal 600 uur per jaar. Als u uw maximale parkeertijd al gebruikt heeft, kunt u in dat jaar geen bezoek meer aanmelden.
 

Gebruik

Waar kunt u parkeren met een vergunning?

- De bezoekersvergunning is geldig op de betaald-parkeren-plaatsen (met uitzondering van de 'kort-parkeerplaatsen' met een parkeerduur van één uur) en vergunninghoudersplaatsen. 
- Uw vergunning is geldig in de eigen wijk en in de meeste gevallen ook in een naastgelegen wijk. Kijk hier waar uw kaart geldig is.

Op welke tijden heeft u een vergunning nodig? 

- De bezoekersvergunning voor het Centrum is niet op zaterdag geldig (dit geldt voor alle parkeerplaatsen). Verder geldt voor de bezoekersvergunning Centrum dat u de parkeerplaatsen in het autovrije gebied alleen tijdens de laad- en lostijden mag gebruiken. 
- Op vergunninghoudersplaatsen is 24/7 een vergunning nodig. 
- Kijk hier voor de tijden van het betaald parkeren in de verschillende zones.