Digitale bezoekersvergunning

Woont u in een vergunninggebied dan kunt u met een bezoekersvergunning uw bezoek tegen een voordelig tarief laten parkeren. Uw bezoek mag maximaal 3 uur in uw wijk parkeren op de parkeerplaatsen voor bewoners. De digitale bezoekersvergunning is te gebruiken als er voldoende saldo op staat. 

Wat zijn de voorwaarden?

 • U staat ingeschreven in de Basisregistratie Personen (BRP) op een adres dat zich bevindt in een vergunninghoudersgebied;
 • Per woonadres wordt maximaal één digitale bezoekersvergunning afgegeven; 
 • Met de digitale bezoekersvergunning mag u niet in het autovrije gebied rijden en parkeren. U bereikt de parkeerplaatsen in het autovrije gebied alleen tijdens de laad- en lostijden;
 • In het vergunningjaar kunt u de vergunning maximaal 500 uren gebruiken;
 • Ongebruikt tegoed vervalt op het moment dat de digitale bezoekersvergunning wordt beëindigd.


Aanvragen

U kunt uw vergunning op de volgende manieren aanvragen:

 1. Met dit aanvraagformulier vraagt u de vergunning aan.
  Zodra uw aanvraag is verwerkt, informeren we u per mail hoe u de vergunning in gebruik kunt nemen.

 2. Via de balie van ParkeerService aan het Mallegatsplein 8.
  Neem het volgende mee: uw legitimatiebewijs, eventueel een leaseovereenkomst en een bankpas.
   

Tarief

U kunt uw saldo in ParkStart opwaarderen met een maximum van 500 uur per jaar. Wanneer u dit maximum heeft bereikt, is het niet meer mogelijk extra parkeertijd in te kopen in het lopende jaar. Bekijk hier de actuele tarieven. 

Aan- en afmelden bezoek

Na toewijzing van de bezoekersregeling ontvangt u per mail automatisch een activatielink waarmee u in ParkStart een eigen account aanmaakt. Vervolgens koopt u in ParkStart parkeersaldo in. De regeling is hierna klaar voor gebruik. 

 • Meld het kenteken van uw bezoek in ParkStart aan en na gebruik weer af. De regeling stopt automatisch na 3 uur, dit is de maximale parkeertijd. Klik voor meer info over Parkstart op onderstaande button.
 • Het is mogelijk om maximaal 10 auto’s tegelijkertijd aan te melden.
 • Maximaal 500 uur per jaar. Als u uw maximale parkeertijd al gebruikt heeft, kunt u in dat jaar geen bezoek meer aanmelden. 

Op welke tijden en plaatsen heeft uw bezoek een vergunning nodig?

 • De bezoekersvergunning is geldig op de betaald-parkeren-plaatsen (met uitzondering van de "kort-parkeerplaatsen") en vergunninghoudersplaatsen. 
 • Uw vergunning is geldig in de eigen wijk en in de meeste gevallen ook in een naastgelegen wijk gebruiken. Kijk hier waar uw kaart geldig is.
 • De bezoekersvergunning voor het Centrum is niet op zaterdag geldig geldig. Verder geldt voor de bezoekersvergunning Centrum dat u de parkeerplaatsen in het autovrije gebied alleen tijdens de laad- en lostijden mag gebruiken. 
 • Maakt u gebruik van vergunninghoudersplaatsen dan meldt u de bezoekersvergunning altijd aan (maandag t/m zondag van 0.00 tot 24.00 uur).
  Op de betaald parkeerplaatsen alleen op de tijden voor betaald parkeren. Kijk hier voor de tijden van het betaald parkeren in de verschillende zones.