Deelautovergunning

Woont u in een van de vergunninggebieden en deelt u een auto met iemand in een andere wijk? Vraag dan de deelautovergunning aan waarmee u kunt parkeren in beide wijken.

Wat zijn de voorwaarden?

 • De vergunning is alleen voor particulier gebruik;
 • U staat ingeschreven in de Basisregistratie Personen (BRP) op een adres in een vergunninghoudersgebied, voor de persoon met wie u de auto deelt geldt hetzelfde;
 • Beiden staan ingeschreven bij de vereniging voor gedeeld autogebruik (https://deelauto.nl/);
 • De auto staat op naam van de hoofdaanvrager;
 • De vergunning kan alleen worden afgegeven als er geen wachtlijst is in beide vergunninghoudersgebieden;

Heeft u een camper? Wanneer uw camper onder de grote voertuigen valt (een lengte van meer dan 6 meter of een hoogte van meer dan 2,4 meter) dan kunt u hiervoor geen vergunning aanvragen. Is de camper kleiner dan kunt u dit kenteken wel op uw vergunning opnemen. U mag echter met een voertuig dat voor recreatie of anderszins voor anders dan verkeersdoeleinden wordt gebruikt, niet langer dan 3 achtereenvolgende dagen parkeren.

Tarieven

Bekijk de actuele tarieven op de tarievenpagina.

Bedrag naar rato
Het vergunningjaar loopt van 1 februari tot en met 31 januari. Maakt u niet het hele jaar gebruik van de straatvergunning? Dan betaalt u een bedrag naar rato, ingaande vanaf de dag dat u de straatvergunning aanvraagt. U ontvangt ook restitutie als u uw vergunning tijdens een vergunningjaar inlevert.

Aanvragen

U kunt uw vergunning op de volgende manieren aanvragen:

 1. Vraag via dit aanvraagformulier de vergunning aan, bij de aanvraag zijn allebei uw gegevens nodig.
  Bij toewijzing ontvangt u een factuur. Zodra de betaling is verwerkt, informeren we u per mail hoe u de vergunning in gebruik kunt nemen.

 2. Via de balie van ParkeerService aan het Mallegatsplein 8.
  Neem het volgende mee: uw legitimatiebewijs, kentekenbewijs en een bankpas. 

Gebruik

Alle parkeervergunningen zijn digitaal, uw kenteken is opgeslagen in een register. De handhavers scannen de kentekens van de auto's. Zo stellen zij vast of een auto een vergunning heeft of niet.

Waar kunt u parkeren met een vergunning?

- In de wijk van uzelf en van de autodeler. Een vergunning is ook geldig in een naastgelegen wijk. Bekijk hiervoor dit overzicht. Kijk op de stadsplattegrond voor een overzicht van de verschillende gebieden. 
- Op de vergunninghoudersplaatsen en betaald-parkeren-plaatsen (met uitzondering van de "kort-parkeerplaatsen" met een max. parkeerduur van één uur)
- Uw vergunning is niet geldig op gehandicaptenparkeerplaatsen

Op welke tijden heeft u een vergunning nodig?

Dit is afhankelijk in welke zone u parkeert. Kijk voor de tijden op de pagina zones betaald parkeren.