Bewonersvergunning Spoorbuurt (met garagesupplement)

Als bewoner van de Spoorbuurt komt u in aanmerking voor een straatvergunning eventueel met een garagesupplement. In de Spoorbuurt is een betaald parkeerregiem van maandag tot en met zaterdag van 9.00 tot 21.00 uur en op zondagen van 12.00 tot 17.00 uur.

Spoorbuurt wachtlijst

Momenteel is het niet mogelijk om voor de Spoorbuurt een straatvergunning aan te vragen. Het maximaal aantal uit te geven vergunningen is bereikt. Bij uw aanvraag in het E-loket kunt u aangeven of u op de wachtlijst geplaatst wilt worden. Zodra de vergunning uitgegeven kan worden ontvangt u hierover bericht van ons. Het is voor ons niet mogelijk op voorhand de duur van de periode op de wachtlijst aan te geven.

Wat zijn de voorwaarden?

 • U bent ingeschreven in de Basisregistratie Personen (BRP) en woont binnen het betreffende vergunninggebied. Aan de hand van uw burgerservicenummer controleren wij uw gegevens;
 • Het motorvoertuig is op uw naam gesteld;
 • Heeft u een lease- of bedrijfsauto dan hebben wij de volgende documenten nodig:
  - een kopie van het tenaamstellingsgedeelte van het kentekenbewijs
  - en een kopie van het leasecontract waarin u wordt genoemd of een houdersverklaring waarmee de kentekenhouder (het bedrijf of de leasemaatschappij) verklaart dat het voertuig exclusief aan u beschikbaar is gesteld;
 • Maximaal 2 bewonersvergunningen per adres; 
 • Op één vergunning kunnen 2 kentekens geregistreerd worden. In ParkStart meldt u één van de kentekens aan;
 • Met het garagesupplement mag u naast het parkeren op straat ook zeven dagen per week en 24 uur per dag parkeren in de parkeergarage de Kazerne. U ontvangt hiervoor een toegangspas voor de garage. Deze kost eenmalig € 20,46. Een garagesupplement kunt u via het E-loket of aan de balie aanschaffen als u in het bezit bent van een geldige bewonersvergunning. Voor het supplement betaalt u een vast bedrag per vergunningjaar.

Heeft u een camper? Wanneer uw camper onder de grote voertuigen valt (een lengte van meer dan 6 meter of een hoogte van meer dan 2,4 meter) dan kunt u hiervoor geen vergunning aanvragen. Is de camper kleiner dan kunt u dit kenteken wel op uw vergunning opnemen. U mag echter met een voertuig dat voor recreatie of anderszins voor anders dan verkeersdoeleinden wordt gebruikt, niet langer dan 3 achtereenvolgende dagen parkeren.

Tarief

Bekijk hier de actuele tarieven. 

Bedrag naar rato 
Het vergunningsjaar loopt van 1 februari tot en met 31 januari. Maakt u niet het hele jaar gebruik van de straatvergunning? Dan betaalt u een bedrag naar rato, ingaande vanaf de dag dat u de straatvergunning aanvraagt. U ontvangt ook restitutie als u uw vergunning tijdens een vergunningjaar inlevert. Voor het supplement betaalt u een vast bedrag per vergunningjaar, dit is niet naar rato.

Aanvraag vergunning of garagesupplement

U kunt uw vergunning op de volgende manieren aanvragen:

 1. Met dit aanvraagformulier vraagt u de vergunning aan.
  Bij toewijzing ontvangt u een factuur. Zodra uw betaling is verwerkt, informeren we u per mail hoe u de vergunning in gebruik kunt nemen.

 2. Via de balie van ParkeerService aan het Mallegatsplein 8.
  Neem het volgende mee: uw legitimatiebewijs, eventueel een leaseovereenkomst en een bankpas.

Als u een geldige bewonersvergunning heeft, kunt u een garagesupplement aanvragen:

 1. Met dit aanvraagformulier vraagt u het supplement aan. Bij toewijzing ontvangt u een factuur. Zodra uw betaling is verwerkt, informeren we u per mail hoe u de vergunning in gebruik kunt nemen.
 2. Via de balie van ParkeerService aan het Mallegatsplein 8. Neem het volgende mee: uw legitimatiebewijs, eventueel een leaseovereenkomst en een bankpas. 

Gebruik parkeervergunning

2 kentekens op uw vergunning?

- Heeft u één kenteken op uw vergunning dan hoeft u geen actie te ondernemen. Uw kenteken is direct actief. 
- Heeft u meerdere kentekens op uw vergunning dan activeert u het kenteken waarmee u wilt parkeren in ParkStart. U kunt maximaal één kenteken tegelijkertijd activeren.

Waar mag ik parkeren met mijn vergunning?

 • in uw eigen en naastgelegen wijk, klik hier voor een overzicht. Kijk op de stadsplattegrond voor een overzicht van de verschillende gebieden 
 • op de vergunninghoudersplaatsen en betaald-parkeren-plaatsen (met uitzondering van de "kort-parkeerplaatsen" met een max. parkeerduur van één uur)
 • uw vergunning is niet geldig op gehandicaptenparkeerplaatsen
   

Op welke tijden is er vergunningparkeren? 

 • maandag tot en met zaterdag van 09.00 tot 21.00 uur
 • zondag van 12.00 tot 17.00 uur

Gebruik garagesupplement

Met het supplement kunt u parkeren in de parkeergarage de Kazerne. Het supplement is gekoppeld aan uw bewonersvergunning. Als er iets verandert aan uw vergunning (u verhuist of heeft een andere auto) dan is uw vergunning en daarmee ook uw supplement niet meer geldig. Een nieuw kenteken hoeft u alleen bij uw bewonersvergunning aan te passen, het supplement verandert automatisch mee.