Algemene parkeerkaart

Informatie

De algemene parkeerkaart is door iedereen (bedrijf of particulier) aan te vragen. Met deze kaart kunt u parkeren in alle gebieden op de parkeerapparatuurplaatsen en belanghebbendenplaatsen met uitzondering van de "kort-parkeerplaatsen". Verder moet u ook rekening houden met het Alkmaarse kernwinkelgebied. Dit bevindt zich in de binnenstad en is het grootste deel van de dag afgesloten voor voertuigen. U kunt alleen binnen de laad- en lostijden inrijden en parkeren.

Met de algemene parkeerkaart is het mogelijk iedere dag een ander kenteken aan te melden (te activeren). Hiervoor gebruikt u ParkStart dat zeer geschikt is voor gebruik op uw smartphone of tablet. Ook via de computer is dit mogelijk. 

Digitale kentekenregistratie
U ontvangt geen papieren kaart omdat wij gebruik maken van digitale kentekenregistratie bij alle parkeervergunningen. De handhavers scannen de kentekens van de auto's. Zo stellen zij vast of een auto een vergunning heeft of niet. Is het kenteken niet geactiveerd? Dan schrijven zij een parkeerboete uit. 

Tarieven

Bekijk de actuele tarieven op de tarievenpagina
De algemene parkeerkaart is geldig voor een jaar, een maand of een week. De kaart start op de dag van aanvraag en is daarna de betreffende periode geldig.

Restitutie bij het voortijdig opzeggen van de algemene parkeerkaart is niet mogelijk. 

Aanvraag

U kunt uw vergunning op de volgende manieren aanvragen:

  1. Vraag via dit aanvraagformulier de vergunning voor bewoners aan. Heeft u een bedrijf, gebruik dan het aanvraagformulier voor bedrijven.
    Bij toewijzing ontvangt u een factuur. Zodra uw betaling is verwerkt, informeren we u per mail hoe u de vergunning in gebruik kunt nemen.

  2. Via de balie van ParkeerService aan het Mallegatsplein 8.
    Neem het volgende mee: uw legitimatiebewijs, eventueel een leaseovereenkomst en een bankpas. 

 

Gebruik

In ParkStart registreert u het kenteken waarmee u parkeert. U kunt maximaal één voertuig tegelijkertijd aanmelden per vergunning. Het is mogelijk op ieder moment van kenteken te wisselen.

Waar kunt u parkeren met een vergunning? 

- Op de vergunninghoudersplaatsen en betaald-parkeren-plaatsen (met uitzondering van de "kort-parkeerplaatsen" met een max. parkeerduur van één uur) in alle parkeergebieden
- In het kernwinkelgebied kunt u alleen binnen de laad- en lostijden inrijden en parkeren
- Uw vergunning is niet geldig op gehandicaptenparkeerplaatsen