Forenzenkaart

Iedereen kan een Forenzenkaart kopen. Het is een goedkoop alternatief op korte loopafstand van de binnenstad en Spoorbuurt. Met een Forenzenkaart kunt u parkeren op Overstad, met uitzondering van de Oosterweezenstraat, het Huiswaarderplein en de Kwakelkade. De Forenzenkaart is 7 dagen per week geldig. De vergunning is voor één kenteken.

 

Wat zijn de voorwaarden?

  • De Forenzenkaart is door iedereen aan te vragen.  
  • Geldig voor een maand of een jaar. Het vergunningjaar loopt van 1 februari tot en met 31 januari. De kaart is op ieder moment in dit jaar aan te vragen. De maandkaart start op de dag van aanvraag en is daarna één maand geldig.
  • U betaalt een bedrag naar rato, vanaf de dag dat u de vergunning aanvraagt. U ontvangt geen restitutie als u uw kaart tijdens een vergunningjaar opzegt.

 

Tarieven

Bekijk de actuele tarieven op de tarievenpagina.

Aanvraag

U kunt uw vergunning op de volgende manieren aanvragen:

  1. Vraag via dit aanvraagformulier de vergunning aan.
    Bij toewijzing ontvangt u een factuur. Zodra uw betaling is verwerkt, informeren we u per mail hoe u de vergunning in gebruik kunt nemen.

  2. Via de balie van ParkeerService aan het Mallegatsplein 8.

Gebruik

Alle parkeervergunningen zijn digitaal en uw kenteken is opgeslagen in een register. De handhavers scannen de kentekens van de auto's en zo stellen zij vast of een auto een vergunning heeft of niet.

Na toewijzing is uw vergunning direct actief.

Waar kunt u parkeren met een vergunning?

- Op de vergunninghoudersplaatsen en betaald-parkeren-plaatsen (met uitzondering van de "kort-parkeerplaatsen" met een max. parkeerduur van één uur) in uw zone.
- Uw vergunning is geldig in Overstad met uitzondering van de Oosterweezenstraat, het Huiswaarderplein en de Kwakelkade.

Op welke tijden heeft u een vergunning nodig?

De Forenzenkaart is 7 dagen per week geldig.