Forenzenkaart

Informatie 

Iedereen kan een Forenzenkaart kopen. Het is een goedkoop alternatief op korte loopafstand van de binnenstad en Spoorbuurt. Met een Forenzenkaart kunt u parkeren op Overstad, met uitzondering van de Oosterweezenstraat en het Huiswaarderplein. De Forenzenkaart is 7 dagen per week geldig. De vergunning is voor één kenteken.

Tarief

Bekijk hier de actuele tarieven.

Wat zijn de voorwaarden?

  • De Forenzenkaart is door iedereen aan te vragen.  
  • Geldig voor een maand of een jaar. Het vergunningjaar loopt van 1 februari tot en met 31 januari. De kaart is op ieder moment in dit jaar aan te vragen. De maandkaart start op de dag van aanvraag en is daarna één maand geldig.
  • U betaalt een bedrag naar rato, vanaf de dag dat u de vergunning aanvraagt. U ontvangt geen restitutie als u uw kaart tijdens een vergunningjaar opzegt.

Aanvraag

U kunt uw vergunning op de volgende manieren aanvragen:

  1. Met dit aanvraagformulier vraagt u de vergunning aan.
    Bij toewijzing ontvangt u een factuur. Zodra uw betaling is verwerkt, informeren we u per mail hoe u de vergunning in gebruik kunt nemen.

  2. Via de balie van ParkeerService aan het Mallegatsplein 8.

Gebruik

Alle parkeervergunningen zijn digitaal, uw kenteken is opgeslagen in een register. De handhavers scannen de kentekens van de auto's. Zo stellen zij vast of een auto een vergunning heeft of niet.

Na toewijzing is uw vergunning direct actief.