Bedrijfsvergunning Schil

Informatie

Als bedrijf in de schil rondom de binnenstad komt u in aanmerking voor maximaal twee straatvergunningen. Er kunnen maximaal 4 kentekens op uw vergunning staan. Bij meerdere kentekens op uw vergunning, gebruikt u ParkStart om het kenteken van het geparkeerde voertuig te activeren.

Met deze straatvergunning kunt u parkeren in uw eigen en naastgelegen wijk. Klik hier voor een overzicht. Kijk op de stadsplattegrond voor een overzicht van de verschillende gebieden. De straatvergunning is geldig van maandag tot en met zaterdag van 9.00 tot 21.00 uur en op zondagen van 12.00 tot 17.00 uur. Buiten deze uren is parkeren in de wijken gratis. Uw vergunning is niet geldig op gehandicaptenparkeerplaatsen en enkele kortparkeerplaatsen (parkeerduur van maximaal één uur).

 

Wat zijn de voorwaarden?

 • Uw bedrijf staat ingeschreven op een adres dat zich bevindt in een vergunninghoudersgebied;
 • Uw auto, leaseovereenkomst of verklaring van uw werkgever staat op uw naam;
 • Per adres kunnen er twee straatvergunningen worden uitgegeven.


Tarief

Bekijk hier de actuele tarieven. 

De bedrijvenvergunning is geldig voor een jaar. Het vergunningjaar loopt van 1 februari tot en met 31 januari. 

Bedrag naar rato
Het vergunningsjaar loopt van 1 februari tot en met 31 januari. Maakt u niet het hele jaar gebruik van de parkeervergunning? Dan betaalt u een bedrag naar rato, ingaande vanaf de dag dat u de vergunning aanvraagt. U ontvangt ook restitutie indien u uw vergunning tijdens een vergunningjaar inlevert.

Aanvraag

U kunt uw bedrijfsvergunning op de volgende manieren aanvragen:

 1. Met dit aanvraagformulier vraagt u de vergunning aan.
  Bij toewijzing ontvangt u een factuur. Zodra uw betaling is verwerkt, informeren we u per mail hoe u de vergunning in gebruik kunt nemen.

 2. Via de balie van ParkeerService aan het Mallegatsplein 8.
  Neem het volgende mee: uw legitimatiebewijs, eventueel een leaseovereenkomst en een bankpas. 

   

Gebruik

Alle parkeervergunningen zijn digitaal en uw kenteken is opgeslagen in een register. De handhavers scannen de kentekens van de auto's en zo stellen zij vast of een auto een vergunning heeft of niet.

- Heeft u één kenteken op uw vergunning dan hoeft u geen actie te ondernemen. Uw kenteken is direct actief. 
- Heeft u meerdere kentekens op uw vergunning dan activeert u het kenteken waarmee u wilt parkeren in ParkStart. U kunt maximaal één kenteken tegelijkertijd activeren. 

Tijdelijk een ander kenteken? 
Als u een vervangende auto heeft voor één of meerdere dagen kunt u tijdelijk uw kenteken omzetten. Geef de wijziging per e-mail door aan info.alkmaar@parkeerservice.nl. Zodra uw tijdelijk kenteken op uw vergunning staat, activeert u dit zelf nog in ParkStart.