Bedrijfsvergunning Centrum, beperkt

Wat zijn de voorwaarden?

  • De eigenaar of bedrijfsleider van een bedrijf dat is gevestigd in de binnenstad mag een bedrijfsvergunning beperkt aanvragen. De aanvraag wordt getoetst aan de hand van de 'oranje lijst'. Indien uw bedrijfsvoering voorkomt op de rode lijst, dan komt u niet in aanmerking voor een bedrijfsvergunning beperkt. Bekijk hier de lijst met bedrijfscategorieën;
  • Alleen bedrijven die gebonden zijn aan gewone werktijden komen in aanmerking. De vergunning is geldig van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 21.00 uur;
  • Maximaal 2 bedrijfsvergunningen per adres;
  • Maximaal 4 kentekens op uw vergunning. Bij meerdere kentekens op uw vergunning, gebruikt u ParkStart om het kenteken van het geparkeerde voertuig te activeren.


Als uw bedrijf is gevestigd binnen een afgesloten gebied, en u wilt buiten de laad- en lostijden het gebied inrijden dan heeft u hiervoor een ontheffing nodig. Lees hier meer over het aanvragen van een ontheffing voor inrijden in een afgesloten gebied.

Kijk hier voor de laad- en lostijden.

Bedrijven in de binnenstad kunnen daarnaast ook een garage-abonnement aanvragen.

Tarief

Bekijk hier de actuele tarieven.

Betalingsmogelijkheden
Als u een digitale aanvraag doet, betaalt u met Ideal. De betaling voor een aanvraag bij de balie vindt plaats per pin.  

Bedrag naar rato
Het vergunningsjaar loopt van 1 februari tot en met 31 januari. Maakt u niet het hele jaar gebruik van de parkeervergunning? Dan betaalt u een bedrag naar rato, ingaande vanaf de dag dat u de vergunning aanvraagt. U ontvangt ook restitutie indien u uw vergunning tijdens een vergunningjaar inlevert.

Aanvraag

U kunt uw bedrijfsvergunning op de volgende manieren aanvragen:

  1. Met dit aanvraagformulier vraagt u de vergunning aan.
    Bij toewijzing ontvangt u een factuur. Zodra uw betaling is verwerkt, informeren we u per mail hoe u de vergunning in gebruik kunt nemen.

  2. Via de balie van ParkeerService aan het Mallegatsplein 8.
    Neem het volgende mee: uw legitimatiebewijs, eventueel een leaseovereenkomst en een bankpas. 

Gebruik

Er kunnen maximaal 4 kentekens op uw vergunning staan. 
Bij meerdere kentekens op uw vergunning, gebruikt u ParkStart om het kenteken van het geparkeerde voertuig te activeren.
 

Tijdelijke wijziging in kenteken 
Zet uw kenteken tijdelijk over als u bijvoorbeeld een vervangende auto heeft voor één dag of meerdere dagen. Geef dit telefonisch door aan ParkeerService.