Veelgestelde vragen

Om gebruik te kunnen maken van het E-loket en de digitale omgeving Key2Park waarin u uw kenteken kunt activeren/switchen, dient u een aantal stappen te doorlopen. Onderstaand treft u de meest gestelde vragen m.b.t. deze procedure en het gebruik van Key2Park.

 

Hoe kom ik in het E-loket? 
U klikt op de link van het E-loket op de homepage van deze website. Vervolgens klikt u op ‘aanmelden’. Het DigiD logo verschijnt zodat u hier op kunt klikken. Met uw DigiD gegevens logt u in. 

Kenteken wijzigen - Hoe kan ik een ander kenteken op mijn vergunning zetten? 
Heeft u een andere auto dan is uw vergunning niet meer geldig. Het kenteken op uw vergunning kunt u op twee manieren wijzigen:

  1. In het E-loket: U logt in met DigiD in het E-loket. U gaat naar huidige parkeervergunningen en klikt de vergunning aan die u wilt wijzigen. U klikt vervolgens op 'kenteken wijzigen'. Indien, bij een lease- of bedrijfsauto, het kenteken niet op uw naam staat geregistreerd bij de RDW, dan dient u een kopie van het kentekenbewijs en een verklaring waaruit blijkt dat u de vaste berijder bent van dit voertuig te uploaden.
  2. Aan de balie van ParkeerService: Tijdens openingstijden van onze balie, kunt u het kenteken op uw vergunningen laten wijzigen. Indien, bij een lease- of bedrijfsauto,  het kenteken niet op uw naam staat geregistreerd bij de RDW, dan dient u een kopie van het kentekenbewijs en een verklaring waaruit blijkt dat u de vaste berijder bent van dit voertuig te uploaden.

Ik wil mijn kenteken wijzigen, waarom zie ik mijn vergunning niet in het E-loket?
Controleer of de vergunning wel op uw naam staat. Als de vorige auto op naam van uw partner staat dan staat de vergunning op zijn/haar naam. De bestaande vergunning dient dan eerst beëindigd te worden. Daarna kunt voor het nieuwe kenteken een vergunning op uw naam aanvragen.

Hoe valideer ik mijn e-mailadres in het E-loket?
Op de website van ParkeerService vindt u een link naar het E-loket. Nadat u bent ingelogd in het E-loket, registreert en valideert u uw e-mailadres onder de button ‘mijn contactgegevens’ en volgt de instructies.

Wat te doen indien validatie niet lukt?
Voer uw wachtwoord opnieuw in zonder gebruik te maken van de optie kopiëren of gebruik tijdelijk een ander e-mail adres.

Hoe start ik de activatieprocedure?
Na het afronden van het validatieproces stuurt u uzelf een activatiemail om gebruik te kunnen maken van Key2Park. Hiervoor klikt u op ‘huidige parkeervergunningen’ en selecteert u de vergunning waarbij meerdere kentekens geregistreerd staan. Vul in het hiervoor bestemde veld een e-mailadres in en klik vervolgens op ‘Koppel aan Key2Park’. Hierna ontvangt u een e-mail met instructies.

Hoe kom ik aan de Key2Park app?
Deze kunt u downloaden in de appstore. De app is gratis verkrijgbaar onder de naam: Key2Park.

Kan ik een kenteken wijzigen via Key2Park?
Nee, dit is niet mogelijk. U kunt een kenteken alleen wijziging in het E-loket. In Key2Park activeert u alleen een reeds via het E-loket opgegeven kenteken.

Hoe switch ik mijn kenteken op de bewonersvergunning met meerdere kentekens?

  1. Log in met uw accountgegevens in Key2Park en klik op 'Start of plan een nieuwe actie' (u ziet nu de gekoppelde parkeerproducten staan).
  2. Klik op de grijze balk, waar de tekst met de vergunning van uw keuze staat.
  3. Nu wordt er een onderliggend scherm getoond waar u voor de bewonersvergunning 1 van de kentekens kunt activeren. Het geactiveerde kenteken heeft geldig parkeerrecht.

Let op! Als u het andere kenteken wilt activeren, klikt u op het bruine balkje met de tekst 'niet actief'. U ziet dat het balkje groen wordt met de tekst 'actief'. Er kan altijd maar 1 kenteken actief zijn. Alleen het geactiveerde kenteken beschikt over een parkeerrecht. Klikt u op het vierkantje met hierin de streepjes, dan verschijnt er een scherm met een overzicht van alle parkeeracties. U kunt hier de parkeerhistorie inzien. Door op het kruisje te klikken, sluit u dit venster weer. 
Als u twee kentekens op uw vergunning heeft vermeld, is het noodzakelijk regelmatig te switchen tussen de twee kentekens. Doet u dit niet dan verloopt uw geactiveerde kenteken één jaar na datum van uw laatste kentekenactivatie. Indien u van uw tweede kenteken geen gebruik meer wenst te maken, bij bijvoorbeeld een tijdelijke auto, adviseren wij u het tweede kenteken te verwijderen in het E-loket. Uw eerste kenteken blijft dan automatisch actief.
 

Hoe wijzig ik mijn wachtwoord in Key2Park?
U wijzigt uw wachtwoord door op de knop "Inloggegevens" te klikken, daarna vult u bij het "poppetje" uw gebruikersnaam in en bij de "sleutel" uw wachtwoord. Klik op het linker icoon "Inloggen", daarna op het 'vraagteken" zodat u een nieuw wachtwoord kunt aanmaken. U vult de gevraagde gegevens in waarna u een e-mail ontvangt met een link waarmee u uw wachtwoord kunt wijzigen. Klik op de link. Er verschijnt een inlogscherm van Key2Park waarin u het nieuwe wachtwoord kunt invullen. Hierna kunt u inloggen in Key2Park met uw nieuwe wachtwoord. 
Meer uitleg nodig over het wijzigen van uw wachtwoord in Key2Park?
Hoe-wijzig-ik-mijn-wachtwoord-in-Key2Park.pdf

Hoe sla ik mijn inloggegevens voor Key2Park op?
Inloggegevens opslaan op mobiel of tablet

Wat moet u doen, indien u een vergunning heeft waarop 1 kenteken geregistreerd staat?
Indien er maar 1 kenteken op uw vergunning staat, hoeft u verder geen actie te ondernemen. U heeft hiervoor geen Key2Park nodig.

Waarom lukt het aanvragen van een nieuwe vergunning niet?
Mogelijk bent u net verhuisd en is uw inschrijving op het nieuwe adres in de BRP nog niet verwerkt.
Ook is het mogelijk dat u inlogt met uw DigiD maar de auto staat op naam van iemand anders staat.

Ik heb een camper, mag ik hiervoor een vergunning aanvragen?
Wanneer uw camper onder de grote voertuigen valt (een lengte van meer dan 6 meter of een hoogte van meer dan 2,4 meter) dan kunt u hiervoor geen vergunning aanvragen. Is de camper kleiner dan kunt u dit kenteken wel op uw vergunning opnemen. U mag echter met een voertuig dat voor recreatie of anderszins voor anders dan verkeersdoeleinden wordt gebruikt, niet langer dan 3 achtereenvolgende dagen parkeren. Ook wanneer u uw camper op een betaald parkeerplaats parkeert, gelden die maximaal 3 dagen.