Ontheffing voor trouwauto

Ontheffing tijdens huwelijksvoltrekking Langestraat en Grote Kerk:
Als u met uw trouwauto de binnenstad wilt inrijden/parkeren bij het Stadhuis of de Grote Kerk, dan heeft u hiervoor een ontheffing nodig. Deze kunt u aanvragen en afhalen bij ParkeerService.

  • Tijdens de Melding (voorheen ondertrouw) kunt u, in het gesprek met de trouwambtenaar, aangeven dat u in aanmerking wilt komen voor een ontheffing die u kunt gebruiken op de dag van de huwelijksvoltrekking. 
  • U kunt een ontheffing voor de trouwauto aanvragen waarmee u de afgesloten binnenstad kunt inrijden en de trouwauto daar kunt parkeren. Als het nodig is, kunt u nog een ontheffing aanvragen waarmee een tweede auto de afgesloten binnenstad in kan rijden om gasten af te zetten. Deze tweede ontheffing is niet om te parkeren. De overige gasten kunnen parkeren in parkeergarage de Vest of als deze vol is parkeergarage Kanaalschiereiland. 
  • Nadat u in ondertrouw bent gegaan en het kenteken van de trouwauto en eventueel een tweede auto bekend zijn, gaat u naar de balie van ParkeerService (Mallegatsplein 8 in Alkmaar) waar de ontheffing tegen het geldende tarief voor u wordt aangemaakt. 
  • Ontheffingen worden op kenteken uitgegeven. Bij het in- en uitrijden van de binnenstad controleren camera’s de (toegangs)rechten op basis van dit kenteken. 

Tarief

Kijk voor het geldende tarief van de ontheffing op de tarievenpagina naar het tarief van de Ontheffingen/ Toegang van de afgesloten binnenstad en parkeren. 

Aanvragen

Wilt u deze ontheffing aanvragen? Ga dan terug naar de vorige pagina.