Ontheffing voor trouwauto

Ontheffing tijdens huwelijksvoltrekking Langestraat en Grote Kerk:
Als u met uw trouwauto en eventuele volgauto's de binnenstad wilt inrijden/parkeren bij het Stadhuis of de Grote Kerk, dan heeft u een ontheffing nodig. Deze kunt u aanvragen en afhalen bij ParkeerService.

  • Tijdens de Melding (voorheen ondertrouw) kunt u, in het gesprek met de trouwambtenaar, aangeven dat u in aanmerking wilt komen voor een ontheffing(en) die u kunt gebruiken op de dag van de huwelijksvoltrekking. 
  • Voor huwelijken in de Raadzaal, Grote Kerk en de Polderkamer kunt u maximaal 10 ontheffingen aanvragen. Als u trouwt in de Schagenkamer dan heeft u recht op maximaal 5 ontheffingen.
  • Nadat u in ondertrouw bent gegaan en de kentekens van uw gasten zijn bekend, gaat u naar de balie van ParkeerService (Mallegatsplein 8 in Alkmaar) waar de ontheffingen voor u worden aangemaakt. Kijk voor het geldende tarief van de ontheffing op de tarievenpagina naar het tarief van de Ontheffingen/ Toegang van de afgesloten binnenstad en parkeren. 
  • Ontheffingen worden op kenteken verstrekt omdat er bij het in- en uitrijden van de binnenstad wordt gecontroleerd op kenteken (camera's met kentekenherkenning). De betreffende kentekens moet u doorgeven. 

Aanvragen

Wilt u deze ontheffing aanvragen? Ga dan terug naar de vorige pagina.