Forenzenkaart

Informatie

Iedereen kan een Forenzenkaart kopen. Het is een goedkoop alternatief op korte loopafstand van de binnenstad en Spoorbuurt. Met een Forenzenkaart kunt u parkeren op Overstad, met uitzondering van de Oosterweezenstraat en het Huiswaarderplein. De Forenzenkaart is 7 dagen per week geldig. De vergunning is voor één kenteken.

Digitale kentekenregistratie
U ontvangt geen papieren vergunning omdat wij gebruik maken van digitale kentekenregistratie bij alle parkeervergunningen. De handhavers scannen de kentekens van de auto's. Zo stellen zij vast of een auto een vergunning heeft of niet. Is het kenteken niet geactiveerd? Dan schrijven zij een parkeerboete uit.

Wijzigingen
Beëindigen, gegevens aanpassen of uw kenteken wisselen doet u via het E-loket. U ontvangt geen restitutie als u uw kaart tijdens een vergunningjaar opzegt.

Kosten

Bekijk hier de actuele tarieven. 

De Forenzenkaart is geldig voor een maand of een jaar. Het vergunningjaar loopt van 1 februari tot en met 31 januari. De kaart is op ieder moment in dit jaar aan te vragen. De maandkaart start op de dag van aanvraag en is daarna één maand geldig.

Betalingsmogelijkheden
Als u een digitale aanvraag doet, betaalt u met Ideal. De betaling voor een aanvraag bij de balie vindt plaats per pin.  

Bedrag Jaarkaart naar rato
Het vergunningsjaar loopt van 1 februari tot en met 31 januari. U betaalt een bedrag naar rato, vanaf de dag dat u de vergunning aanvraagt.
U ontvangt geen restitutie als u uw kaart tijdens een vergunningjaar opzegt.

 

Uitgifteregels

De Forenzenkaart is door iedereen aan te vragen.

Aanvraag

U kunt uw Forenzenkaart op twee manieren aanvragen:

  1. Via het E-loket*;
  2. Via de balie van ParkeerService.  
    Neem het volgende mee: uw legitimatiebewijs, eventueel een leaseovereenkomst en een bankpas. 

* Let op: Als particulier gebruikt u uw DigiD voor het inloggen in het E-loket. Als bedrijf kunt u de Forenzenkaart uitsluitend aanschaffen via E-herkenning. U heeft betrouwbaarheidsniveau 2 nodig. De aanvraag van een eHerkenningsmiddel moet daarnaast gekoppeld zijn aan uw KVK- en vestigingsnummer. Beschikt u nog niet over E-herkenning? Schaf deze tijdig aan. Lees meer over de online identificatie voor bedrijven.