Binnenstad

Straatvergunning beperkt

Informatie

Bedrijven die gebonden zijn aan gewone werktijden komen in aanmerking voor een beperkte straatvergunning. Deze vergunning is geldig van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 21.00 uur. 
Er kunnen maximaal 4 kentekens op uw vergunning staan. Bij meerdere kentekens op uw vergunning, gebruikt u de Key2Park app om het kenteken van het geparkeerde voertuig te activeren. Voor meer informatie over Key2Park, klik hier

Digitale kentekenregistratie
U ontvangt geen papieren vergunning omdat wij gebruik maken van digitale kentekenregistratie bij alle parkeervergunningen. De handhavers scannen de kentekens van de auto's. Zo stellen zij vast of een auto een vergunning heeft of niet. Is het kenteken niet geregistreerd? Dan schrijven zij een parkeerboete uit.

Tijdelijke wijziging in kenteken 
Zet uw kenteken tijdelijk over als u bijvoorbeeld een vervangende auto heeft voor één dag of meerdere dagen. Geef dit telefonisch door aan ParkeerService.

Gevestigd binnen een afgesloten gebied
Indien uw bedrijf is gevestigd binnen een afgesloten gebied, dan is de kans aanwezig dat u zowel een parkeervergunning als een ontheffing nodig heeft voor een continue doorgang. Een parkeervergunning en een ontheffing moeten apart van elkaar worden aangevraagd.

Kosten

Tarief
Bekijk hier de actuele tarieven.

Betalingsmogelijkheden
Als u een digitale aanvraag doet, betaalt u met Ideal. De betaling voor een aanvraag bij de balie vindt plaats per pin.  

Bedrag naar rato
Het vergunningsjaar loopt van 1 februari tot en met 31 januari. Maakt u niet het hele jaar gebruik van de parkeervergunning? Dan betaalt u een bedrag naar rato, ingaande vanaf de dag dat u de vergunning aanvraagt. U ontvangt ook restitutie indien u uw vergunning tijdens een vergunningjaar inlevert.

Uitgifteregels

  • De eigenaar of bedrijfsleider van een bedrijf dat is gevestigd in de binnenstad mag een straatvergunning beperkt aanvragen. De aanvraag wordt getoetst aan de hand van de 'oranje lijst'. Indien uw bedrijfsvoering voorkomt op de rode lijst, dan komt u niet in aanmerking voor een straatvergunning beperkt. Bekijk hier de lijst met bedrijfscategorieën;
  • De vergunning is geldig voor een jaar. Het vergunningjaar loopt van 1 februari tot en met 31 januari;
  • Alleen bedrijven die gebonden zijn aan gewone werktijden komen in aanmerking. 

Aanvraag

U kunt uw vergunning op twee manieren aanvragen:

  1. U kunt uw straatvergunning aanvragen of verlengen via het E-loket*. 
  2. Via de balie van ParkeerService.
    Neem het volgende mee: bewijs dat u recht heeft op deze vergunning (zie uitgifteregels), uw legitimatiebewijs, eventueel een leaseovereenkomst en een bankpas. 

*Let op: bij de aanvraag in het E-loket heeft u betrouwbaarheidsniveau 2 nodig. De aanvraag van een eHerkenningsmiddel moet daarnaast gekoppeld zijn aan uw KVK- en vestigingsnummer. Beschikt u nog niet over E-herkenning? Schaf deze tijdig aan. Lees meer over de online identificatie voor bedrijven.