Ontheffing afgesloten gebied

Aanvraagformulier ontheffing afgesloten gebied

Een ontheffing is een uitzondering voor speciale gevallen. Een ontheffing wordt verleend zodra er geen ander (passend) alternatief is. Zo kan een ontheffing aangevraagd worden om de eigen woning, garage of parkeerterrein te bereiken. 
Alle ontheffingen worden op kenteken uitgegeven. Dit betekent dat u een kenteken moet opgeven. Per ontheffing kunt u maximaal 4 kentekens opgeven, maar u kunt slechts van één kenteken tegelijk gebruik maken. Wilt u de ontheffing met meerdere voertuigen tegelijk gebruiken? Dan moet u meerdere ontheffingen aanvragen.

Het motorvoertuig moet op uw eigen naam of op naam van het bedrijf staan. Heeft u een lease-of bedrijfsauto? Dan hebben we de volgende documenten nodig:

  • Een kopie tenaamstellingsgedeelte van het kentekenbewijs;
  • Een kopie van het leasecontract waarin u of de werkgever wordt genoemd of een houdersverklaring waarmee de kentekenhouder (het bedrijf of de leasemaatschappij) verklaart dat het voertuig exclusief aan u beschikbaar is gesteld. 

Let op! Vul bij motivatie, onderaan het formulier, in waarom u de ontheffing écht nodig heeft. 

Aanvullende informatie 

Afgesloten binnenstad
Voor de afgesloten binnenstad heeft Alkmaar laad- en lostijden. Voor veel werkzaamheden is het mogelijk om hier gebruik van te maken indien u in de afgesloten binnenstad moet zijn. 

Regimegebieden
In de regimegebieden kunt u tegenwoordig bijna overal betalen bij de parkeerautomaat. Wanneer u een persoon bezoekt, kunt u de bezoekersvergunning van de bewoners gebruiken. Er zijn ook diverse soorten vergunningen. Alle parkeerproducten vindt u op deze website. 

Overige afsluitingen
Vaak zijn deze afsluitingen bedoeld op (sluip)verkeer tegen te gaan. Een andere route behoort wellicht tot de mogelijkheden. 

Bedrijfsgegevens

Type ontheffing