Proef vergunningparkeren Kwakelkade en B-waarden

26 jun. 2018

Met ingang van 1 augustus aanstaande wordt er in de straten Bannewaard, Bregwaard en Broekerwaard (ook wel de B-waarden genoemd) en op de Kwakelkade een proef met vergunningparkeren gehouden. De proef loopt van 1 augustus 2018 tot en met 31 januari 2019. Naast parkeren met een vergunning is betaald parkeren ook mogelijk, in beide gebieden wordt een betaalautomaat voor dagparkeren geplaatst.

Gratis parkeervergunning aanvragen
Woont u in deze zone, dan kunt u voor deze proefperiode een gratis parkeervergunning voor uzelf en voor uw bezoek aanvragen. Heeft u hier uw bedrijf dan kunt u een bedrijfsvergunning aanvragen. Rond 6 juli ontvangen bewoners en bedrijven van de betreffende straten van ParkeerService een informatiebrief over het aanvragen van de gratis proefvergunningen. 

Vanaf 10 juli kunt u een vergunning aanvragen op de volgende manieren:

  • In het E-loket via www.parkeerservice.nl/alkmaar. Ga naar het E-loket, klik op het DigiD logo en log in met uw DigiD gegevens. Heeft u een bedrijf dan logt u in met E-herkenning. Nadat u bent ingelogd, registreert en valideert u uw e-mailadres onder de button ‘mijn contactgegevens’ Na validatie staat er een groen vinkje bij het ingevulde e-mailadres en kunt u gebruik maken van het E-loket. In het E-loket gaat u naar 'Nieuwe Parkeervergunningen' en vraagt u  de gewenste vergunning aan. Na afronding van de aanvraag ontvangt u de toewijzingsbrief per mail. Klik hier voor meer informatie over het E-loket.
  • Aan de balie van ParkeerService, Mallegatsplein 8. De openingstijden zijn van maandag tot en met vrijdag van 9.00 -13.30 uur. Neem bij de aanvraag uw legitimatiebewijs en eventueel een leaseovereenkomst mee.

NB: Tijdens de proefperiode is de parkeervergunning geschikt voor één kenteken. Als de proef definitief ingevoerd wordt, is het mogelijk twee kentekens op een vergunning te registreren. Bij twee kentekens gebruikt u Key2Park voor het activeren van een kenteken. Dit is in de proefperiode niet nodig.

Tijden van het vergunningparkeren
De tijden voor het vergunningparkeren zijn van maandag tot en met zaterdag van 09.00 tot 20.00 uur en zondag van 12.00 tot 17.00 uur.