Nieuws

Ontheffing binnenstad voor houders GPK

15 mei 2017

Toegang tot de binnenstad voor houders van een gehandicaptenparkeerkaart in Alkmaar is nu nog makkelijker!

Om het afgesloten gebied rond de binnenstad in te mogen rijden heeft u een ontheffing nodig. Met ingang van 1 mei kunt u als bezitter van een gehandicaptenparkeerkaart (GPK) hiervoor digitaal een jaarontheffing voor 1 vast kenteken aanvragen. De kosten voor een jaarontheffing bedragen € 8,00 per jaar. U hoeft voor de aanvraag niet meer naar de balie van Parkeerservice.

Wilt u een tijdelijke ontheffing voor één dag? U kunt een tijdelijke ontheffing aanvragen aan de balie van Parkeerservice aan het Mallegatsplein 8 in Alkmaar. De kosten voor deze ontheffing bedragen € 2,00.

Met een gehandicaptenparkeerkaart (GPK) kunt u niet alleen op de speciaal aangewezen gehandicaptenparkeerplaatsen staan. U mag ook parkeren op de reguliere parkeerplaatsen in de afgesloten binnenstad. Deze parkeerplaatsen zijn beschikbaar op de Lindegracht, de Oudegracht en de Breedstraat. Het parkeren is gratis. U moet wel uw gehandicaptenparkeerkaart (GPK) en uw parkeerschijf duidelijk zichtbaar achter uw voorruit plaatsen.

Let op! In dit gebied mag u maximaal 2 uur parkeren.

Wilt u meer informatie over de ontheffing voor het afgesloten gebied? Klik dan hier.

Deze nieuwe maatregel is uitgevoerd na de unaniem aangenomen motie in de gemeenteraad.