Nieuws

Parkeren binnenstad houders GPK

16 mei 2002

Parkeren in de binnenstad voor houders van een gehandicapten parkeerkaart in Alkmaar is nu nog makkelijker!

Om het afgesloten gebied rond de binnenstad in te mogen rijden heeft u een ontheffing nodig. Nu kunt u als bezitter van een gehandicaptenparkeerkaart (GPK) hiervoor digitaal een jaarontheffing voor één vast kenteken aanvragen via deze website. De kosten voor de ontheffing bedragen € 8,00 per jaar. Gebruikers hoeven hiervoor niet meer naar de balie van Parkeerservice.

Wilt u een tijdelijke ontheffing voor 1 dag? Deze ontheffing is verkrijgbaar aan de balie van Parkeerservice aan het Mallegatsplein 8 in Alkmaar. De kosten voor de tijdelijke ontheffing bedragen € 2,00.

Met een GPK kunt u niet alleen op de speciaal aangewezen gehandicaptenparkeerplaatsen staan, maar u mag ook parkeren op de reguliere parkeerplaatsen in de afgesloten binnenstad. Deze parkeerplaatsen zijn beschikbaar op de Lindegracht, de Oudegracht en de Breedstraat. Het parkeren is gratis. Wel moet u uw GPK en uw parkeerschijf duidelijk zichtbaar achter de voorruit plaatsen. U mag in dit gebied maximaal 2 uur parkeren.

Met deze nieuwe maatregel vindt uitvoering plaats van een unaniem aangenomen motie in de gemeenteraad.

Wilt u de jaarontheffing aanvragen? Klik hier om direct naar de pagina te gaan met alle informatie over de 'ontheffing gehandicapten afgesloten gebied'.