Auto ophalen uit de Singelgarage

03 jul. 2020

Uw auto ophalen uit de Singelgarage
Het onderzoek naar de brand is afgerond. Sommige eigenaren kunnen vanaf maandag de auto op te halen. Eerder bent u geïnformeerd over het bekijken van foto’s (zie ons andere nieuwsbericht).

 

Stond uw auto op niveau -1?
Eigenaren van auto’s die zich op -1 van de Singelgarage bevinden, kunnen vanaf maandag zelf hun auto naar buiten rijden. U kunt zich hiervoor te melden bij de hellingbaan van de Singelgarage tussen 10.00–17.00 uur. Eigenaren worden begeleid door onze beheerder bij het betreden van de garage. Als veel autobezitters zich tegelijk melden kan het uitrijden dus enige tijd duren. U hoeft daarom ook niet precies om 10.00 uur te komen maar dit kan de hele week tussen 10.00 – en 17.00 uur.

Voor het meenemen van uw auto moet u aantonen dat u de eigenaar bent van het voertuig. Neem daarom uw autopapieren (indien mogelijk) en identiteitspapieren mee.

De bouwkundig schade-expert van de gemeente heeft de garage vrijgegeven voor het wegrijden van de auto’s. Op -1 is de roetschade beperkt. Autobezitters kunnen voor eventuele schade contact op te nemen met de eigen verzekeraar

 

Stond uw auto op niveau -2?
De brand van 1 juli is ontstaan op niveau -2. Hier is de schade aan auto’s en het gebouw dan ook het grootst. Het gebouw is afgesloten en uitgebreid onderzocht. Het plafond van niveau -2 (en daarmee de vloerconstructie van –1) heeft ernstige schade opgelopen en is uit voorzorg gestempeld.

Een deel van de auto’s op -2 kan zelfstandig worden weggereden. Eigenaren dienen zich hiervoor te melden bij de Singelgarage. Dit kan voor auto’s op -2 naar alle waarschijnlijkheid op dinsdag 7 juli. U wordt hierover op maandag 6 juli nog geïnformeerd.

Bij deze auto’s is er sprake van veel roetschade. Wij adviseren u om eerst de ventilatievoorziening van het voertuig uit te schakelen en daarna pas te starten. Ook deze eigenaren moeten de schade aan de voertuigen melden bij hun eigen verzekeraar. Of uw auto van -2 kan worden weggereden, kan pas worden bepaald nadat u zich gemeld heeft. Het kan dus voorkomen dat we u teleurstellen. Indien de auto toch niet kan worden uitgereden, wordt deze later door een schadebedrijf weggesleept naar een andere locatie waarover we u informeren. 

U dient voor het meenemen van uw auto te kunnen aantonen dat u de eigenaar bent van het voertuig. Neem daarom uw autopapieren (indien mogelijk) en identiteitspapieren mee.


Tot slot, we vinden deze situatie zeer vervelend voor u. We proberen u zo goed mogelijk te blijven informeren via onze communicatiekanalen. We snappen dat u graag weer uw auto wilt gebruiken, echter moet dit wel op een veilig manier.