Nieuws

Activeren kenteken

Vanaf 20 december aanstaande kunt u op eenvoudige wijze met Key2Park, een nieuwe, gebruiksvriendelijke webomgeving, uw kenteken activeren/switchen.

12 december 2016

Wat zijn de voordelen?

  • Gemakkelijk uw kenteken activeren (switchen) voor uw parkeervergunning zonder DigiD.
  • Key2Park is zeer geschikt voor gebruik op uw smartphone of tablet. Gebruik van computer blijft mogelijk.
  • De historie van geactiveerde kentekens is vanaf de start van Key2Park volledig inzichtelijk.

Wat gaat er voor u veranderen?
Er is nieuwe webomgeving ontwikkeld; Key2Park. Op dit moment logt u in met uw DigiD in het E-loket om uw kenteken te activeren. Vanaf 20 december aanstaande is dit niet meer mogelijk en logt u in op Key2Park via de website van ParkeerService of uw Key2Park App. U kunt vanaf 20 december aanstaande uw kenteken niet meer activeren (switchen) via het E-loket. U gebruikt hiervoor het gebruiksvriendelijke Key2Park.

Wat moet u doen vanaf 20 december?
Vanaf 20 december dient u éénmalig de stappen in het E-loket te doorlopen. De link naar het E-loket vindt u op de homepage van deze site. Op de homepage klikt u op ‘Ga hier naar het E-loket’. Klik op aanmelden en vervolgens op het DigiD logo. U volgt hierna de instructies op uw scherm in het E-loket.

Wat gebeurt er met mijn kenteken dat nu geactiveerd is?
Het reeds geactiveerde kenteken in het E-loket blijft vanaf 20 december actief. Wilt u een ander kenteken activeren (switchen) gebruik hiervoor Key2Park. Een kentekenwijziging kunt u alleen in het E-loket doorvoeren.

Meer informatie? 
Heeft u vragen over het activeren van uw kenteken binnen Key2Park? Kijk dan hier voor de meest gestelde vragen en antwoorden.