Ontheffing gehandicapten afgesloten gebied

Informatie 

Om het afgesloten gebied rond de Binnenstad in te mogen rijden heeft u een ontheffing nodig. Als u een geldige gehandicaptenparkeerkaart (GPK) heeft, kunt u hiervoor digitaal een jaarontheffing voor één vast kenteken aanvragen. De jaarontheffing vraagt u ieder jaar opnieuw aan.

Wilt u een tijdelijke ontheffing voor 1 dag, dan kunt u deze kopen bij de balie van Parkeerservice aan het Mallegatsplein 8. 

Met een gehandicaptenparkeerkaart (GPK) mag u niet alleen op de speciaal aangewezen gehandicaptenparkeerplaatsen staan, maar mag u ook parkeren op de reguliere parkeerplaatsen in de afgesloten binnenstad. Deze parkeerplaatsen zijn beschikbaar op de Lindegracht, de Oudegracht en de Breedstraat. Het parkeren is gratis, maar u dient wel uw gehandicaptenparkeerkaart (GPK) en uw parkeerschijf duidelijk zichtbaar achter uw voorruit te plaatsen.

Let op! U mag in dit gebied maximaal 2 uur parkeren.
De rij-ontheffing is geldig voor een jaar. Het ontheffingsjaar loopt van 1 februari tot en met 31 januari.

Kosten

Bekijk hier de actuele tarieven. 

Betalingsmogelijkheden
Als u een digitale aanvraag doet, betaalt u met Ideal. De betaling voor een aanvraag bij de balie vindt plaats per pin.  
 

Aanvraag

De jaarontheffing kunt u aanvragen via deze website. Klik hier voor het aanvraagformulier. Het ontheffingsjaar loopt van 1 februari tot en met 31 januari. De ontheffing is 1 jaar geldig.
De tijdelijke ontheffing (voor 1 dag) kunt u aanvragen via de balie van ParkeerService.