Parkeerboetes en -bekeuringen

In sommige gevallen bent u het misschien niet eens met een opgelegde bekeuring. Het heeft geen zin om uw beklag te doen bij onze servicebalie of handhavers. Onze medewerkers hebben geen beslissingsbevoegdheden en kunnen een boete niet voor u intrekken. U heeft wel de mogelijkheid om bezwaar aan te tekenen.

Naheffingsaanslag

U ontvangt een naheffingsaanslag indien u niet of onvoldoende hebt betaald voor het parkeren op een betaald parkeerplaats. Deze aanslag is in feite een aanslag voor niet betaalde parkeerbelasting. Wanneer u de naheffingsaanslag niet binnen de gestelde periode voldoet, wordt nadien een duplicaat naheffingsaanslag inclusief acceptgiro toegezonden. Voor de parkeerbelasting en de naheffingsaanslag parkeerbelastingen bestaat geen mogelijkheid van kwijtschelding.

U kunt tegen deze naheffingsaanslag een bezwaarschrift indienen. Kijk voor meer informatie op de naheffingsaanslag. 

Aankondiging van een beschikking

Dit is een bekeuring die volgt op een verkeersovertreding. U heeft bijvoorbeeld fout geparkeerd of u heeft uw auto geparkeerd op een vergunninghoudersplaats zonder dat u in bezit bent van een vergunning. ParkeerService kan en mag in dit geval niets voor u doen. De boete ontvangt u van het Centraal Justitieel Incassobureau (CJIB). Kijk voor meer informatie op de website van het CJIB

Bekeurd voor binnenrijden van een afgesloten gebied
U kunt ook een aankondiging van beschikking krijgen wanneer u buiten de laad- en lostijden een afgesloten gebied bent ingereden. Twijfelt u aan de overtreding omdat u bijvoorbeeld niet op dat moment het afgesloten gebied ingereden bent of dat het niet uw auto geweest kan zijn dan is het mogelijk hiervan een overtredingsfoto op te vragen. Vraag de foto op via 033-2473000 of via info.alkmaar@parkeerservice.nl. U ontvang per mail een bericht wanneer u de foto op kunt halen bij onze Servicebalie. Wij kunnen u deze in verband met de privacyregelgeving helaas niet toesturen of mailen. 

Wat heeft u nodig bij het ophalen? 
Om de foto in ontvangst te nemen dient u uw kentekenbewijs en een geldig legitimatiebewijs mee te nemen. Heeft u een leaseauto? Dan heeft u in plaats van uw kentekenbewijs het leasecontract van de auto nodig. Alléén de kentekenhouder van de auto kan de overtredingsfoto in ontvangst nemen. Vragen over de foto worden via de mail of bij de balie niet besproken of beantwoord. Hierover kunt u contact opnemen met het Centraal Justitieel Incassobureau.