Boete/bezwaar

Heeft u een bekeuring ontvangen en bent u het hier niet mee eens? Dat kan wel eens gebeuren. U kunt in dat geval in bezwaar gaan tegen de opgelegde sanctie. Hoe gaat dit in zijn werk en waar kunt u dit bezwaar indienen? Op deze pagina leest u wat de parkeerboetes en bekeuringen inhouden en hoe u eventueel in bezwaar kunt gaan.

Aankondiging van beschikking

Heeft u een aankondiging van beschikking ontvangen? Dit is een bekeuring die volgt op een verkeersovertreding. Redenen hiervoor kunnen zijn: fout parkeren of parkeren zonder vergunning op een vergunninghouder plaats.

Wie kunt u benaderen voor uw bezwaar?

Hiervoor verwijzen wij u graag door naar de website van het Centraal Justitieel Incassobureau (CJIB). U ontvangt deze boete van CJIB, dus via die weg kunt u het bezwaar ook indienen. ParkeerService kan en mag in dit geval niets voor u doen.

Bent u bekeurd voor het binnenrijden van een afgesloten gebied?

U kunt ook een aankondiging van beschikking krijgen wanneer u buiten de laad- en lostijden een afgesloten gebied bent ingereden. Twijfelt u aan de overtreding omdat u bijvoorbeeld niet op dat moment het afgesloten gebied ingereden bent of dat het niet uw auto geweest kan zijn? Dan is het mogelijk hiervan een overtredingsfoto op te vragen. Vraag de foto op via 033-2473000 of via info.alkmaar@parkeerservice.nl. U ontvang per mail een bericht wanneer u de foto op kunt halen bij de servicebalie. In verband met de privacyregelgeving kan de foto helaas niet toegestuurd of gemaild worden. 

Wat heeft u nodig bij het ophalen? 

Om de foto in ontvangst te nemen dient u uw kentekenbewijs en een geldig legitimatiebewijs mee te nemen. Heeft u een leaseauto? Dan heeft u in plaats van uw kentekenbewijs het leasecontract van de auto nodig. Alléén de kentekenhouder van de auto kan de overtredingsfoto in ontvangst nemen. Vragen over de foto worden via de mail of bij de balie niet besproken of beantwoord. Hierover kunt u contact opnemen met het Centraal Justitieel Incassobureau.

 

Naheffingsaanslag (parkeerbelasting)

Heeft u een naheffingsaanslag ontvangen? Dit is een aanslag voor niet betaalde parkeerbelasting. Reden hiervoor kan zijn: niet of onvoldoende betalen voor parkeren op een betaald parkeerplaats.

Hoe ziet deze naheffingsaanslag eruit?

U ontvangt binnen enkele weken een duplicaat naheffingsaanslag inclusief betaalverzoek. Dit betaalverzoek ontvangt u van Cosensus: een bedrijf dat voor de Gemeente Alkmaar het volledige heffings- en invorderingstraject voor het betaald parkeren verzorgd. Voldoet u de naheffingsaanslag niet binnen de gestelde periode? Er wordt dan een invorderingsprocedure gestart.

Hoe dient u een bezwaar in? 

Bent u het niet eens met de naheffingsaanslag die u heeft ontvangen? Tot zes weken na ontvangst van de originele naheffingsaanslag kunt u een bezwaar indienen. Ga hiervoor naar de website van Cocensus: https://alkmaar.cocensus.nl/