Zones betaald parkeren

Als bezoeker van Alkmaar betaalt u voor het parkeren van uw auto in de binnenstad en in de wijken rond de binnenstad en het NS station. Parkeren kan met een vergunning, bij de parkeerautomaat via kentekenparkeren of een bezoekerskaart. In Alkmaar kunt u ook betalen met uw mobiele telefoon, het zogenoemde belparkeren. Alleen op Eerste Kerstdag en Nieuwjaarsdag kunt u gratis parkeren op straat. Voor de overige feestdagen geldt het gewone parkeertarief. 

Legenda:
geel: max. 4 uur parkeren
rood: max. 3 uur parkeren
grijs: vergunningzone, alleen parkeren met dagkaart
blauw: max. 2 uur parkeren
oranje: max. 1 uur parkeren
groen: max. 0,5 uur parkeren
paars: geen max. parkeerduur
donkerpaars: geen max. parkeerduur en 1e uur gratis met ticket

Informatie

Betaald parkeren Binnenstad en Spoorbuurt

  • Van maandag tot en met zaterdag van 09.00 tot 21.00 uur;
  • Op zondag van 12.00 tot 17.00 uur;
    NB: In de binnenstad zijn er enkele gebieden waar 24 uur per dag een vergunninghoudersregiem geldt, u kunt hier alleen met alleen met een dagkaart betaald parkeren.

Betaald parkeren Zijperstraat
Voor een deel van de Zijperstraat kunt u het eerste uur gratis parkeren (haal hiervoor wel een kaartje bij de automaat). Let op de bebording of dit geldt voor het parkeervak waar uw voertuig geparkeerd staat!

Betaald parkeren overige wijken

  • Van maandag tot en met zaterdag van 09.00 tot 20.00 uur;
  • Op zondag van 12.00 tot 17.00 uur.

Forenzenkaart
Zoekt u voor langere tijd een parkeermogelijkheid. Dan is de Forenzenmaand- of jaarkaart een idee. Goedkoop parkeren in Overstad. lees hier meer>>

Tarieven

Tarief
De parkeertarieven verschillen per parkeerzone.
Bekijk hier de actuele tarieven 

Betaalmogelijkheden
In Alkmaar kunt u op de volgende manier betalen:

  • Met creditcard of pinpas (via Dip&Go*);
  • Via belparkeren. Hier leest u alles over belparkeren.

Als uw betalingsbewijs op de juiste wijze zichtbaar en leesbaar op het dashboard van uw geparkeerde voertuig is gelegd, kunt u uw voertuig verlaten. In geval van belparkeren wordt uw kenteken gescand door de handhavende medewerker. Een kaartje is dan niet nodig.

*Dip&Go
Met Dip&Go betaalt u veilig en gemakkelijk met een pinpas, zonder invoer van uw pincode. Bij betaling via Dip&Go biedt u uw pinpas aan in de daarvoor bestemde gleuf in de parkeerautomaat. U geeft daarbij aan hoeveel tijd u wilt parkeren en geeft vervolgens akkoord op het getoonde tarief. Een akkoord wordt altijd gevraagd. U ontvangt vervolgens een parkeerkaartje uit de parkeerautomaat. Met Dip&Go kan tot maximaal € 50,- per transactie worden betaald. Elke Nederlandse pinpas is geschikt voor deze vorm van betaling.