Binnenstad

Papieren bezoekerskaart

Met een bezoekerskaart mag uw bezoek in uw wijk parkeren op de parkeerplaatsen voor bewoners. U kunt hiervoor een papieren bezoekerskaart gebruiken. Een papieren bezoekerskaart moet zichtbaar achter de voorruit worden geplaatst in combinatie met de draaischijf. Na het instellen van de schijf mag uw bezoek maximaal drie uur parkeren.

Informatie

De bezoekerskaart voor het centrum is geldig op alle betaald-parkeren-plaatsen en vergunninghoudersplaatsen. Met een bezoekerskaart mag u niet parkeren op een kort-parkeerplaats en gehandicaptenparkeerplaats of in de omliggende wijken. Op zaterdag is de kaart niet geldig. De tijden voor betaald parkeren met de bezoekerskaart zijn:

 • Maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 21.00 uur;
 • Zondagen van 12.00 tot 17.00 uur.

Met de papieren bezoekerskaart mag u niet in het autovrije gebied rijden en parkeren. U bereikt de parkeerplaatsen in het autovrije gebied alleen tijdens de laad- en lostijden. 

Naast de papieren bezoekerskaart beschikt iedere vergunninghouder in de binnenstad over een digitale bezoekersvergunning. Deze mag u naast de papieren versie gebruiken. Als u liever de digitale bezoekersvergunning gebruikt, dan kunt u de papieren versie inleveren.

Kosten

Tarief
Bekijk hier de actuele tarieven. 
 

Uitgifteregels

 • U staat ingeschreven in de Basisregistratie Personen (BRP) op een adres dat zich bevindt in een vergunninghoudersgebied;

 • Per woonadres wordt maximaal één papieren bezoekerskaart per jaar verstrekt;
 • Als u de kaart kwijtraakt, ontvangt u geen kopie. Ook kunt u geen nieuw exemplaar aanschaffen in hetzelfde jaar.

Aanvraag

U kunt uw papieren bezoekerskaart op twee manieren aanvragen:

 • Via het E-loket;
  Na betaling in het E-loket krijgt u de bezoekerskaart binnen vijf werkdagen thuisgestuurd.
 • Via de balie van ParkeerService aan het Mallegatsplein 8.
  Neem het volgende mee: uw legitimatiebewijs en een bankpas.