Ontheffing afgesloten gebied

Aanvraagformulier ontheffing afgesloten gebied

Een ontheffing is een uitzondering voor een bepaald verkeersverbod. Een ontheffing wordt verleend zodra er geen ander (passend) alternatief is. Alle ontheffingen worden op kenteken uitgegeven. Dit betekent dat u een kenteken moet opgeven. Wilt u de ontheffing met meerdere voertuigen tegelijk gebruiken? Dan moet u meerdere ontheffingen aanvragen. 

Het motorvoertuig moet op uw eigen naam of op naam van het bedrijf staan. Heeft u een lease-of bedrijfsauto? Dan hebben we de volgende documenten nodig:

  • Een kopie tenaamstellingsgedeelte van het kentekenbewijs;
  • Een kopie van het leasecontract waarin u of de werkgever wordt genoemd of een houdersverklaring waarmee de kentekenhouder (het bedrijf of de leasemaatschappij) verklaart dat het voertuig exclusief aan u beschikbaar is gesteld. 

Let op! Vul bij motivatie, onderaan het formulier, in waarom u de ontheffing écht nodig heeft. 

Aanvullende informatie 

Afgesloten binnenstad
Laden en lossen in de afgesloten binnenstad is mogelijk binnen de laad- en lostijden. Wilt u buiten deze tijden laden/lossen of parkeren dan kunt u onder bepaalde voorwaarden een ontheffing verkrijgen.

Overige afsluitingen
Dit betreft de volgende afsluitingen: Luttik Oudorp, Herenweg, Drechterwaard, Nijenburgweg, Wilhelminalaan en Frieseweg. Vaak zijn deze afsluitingen bedoeld om (sluip)verkeer tegen te gaan. Is een andere route geen mogelijkheid voor u, dan kunt u een ontheffing aanvragen.

Personalia

Type ontheffing