Binnenstad

Garage-abonnement

Als bewoner van de binnenstad kunt u een garage-abonnement aanschaffen voor het parkeren in een van de parkeergarages in de binnenstad. 

Informatie

Met een volledige garage-abonnement mag u 7 dagen per week en 24 uur per dag parkeren in één van de volgende parkeergarages: Kanaalschiereiland, Singel, Karperton, Schelphoek. Voor parkeergarage De Vest is het niet mogelijk een garage-abonnement aan te vragen. Er geldt geen maximum voor het aantal uit te geven abonnementen.

Kosten

Tarief
Bekijk hier de actuele tarieven. 

Betalingsmogelijkheden
Als u een digitale aanvraag doet, betaalt u met iDEAL. De betaling voor een aanvraag bij de balie vindt plaats per pin.  

Bedrag naar rato
Het vergunningsjaar loopt van 1 februari tot en met 31 januari. Maakt u niet het hele jaar gebruik van het garage-abonnement? Dan betaalt u een bedrag naar rato, ingaande vanaf de maand waarin u het garage-abonnement aanvraagt. U ontvangt ook restitutie indien u uw abonnement tijdens een loopjaar inlevert. U ontvangt geen restitutie over de toeslag van de combinatievergunning.

Uitgifteregels

 • U staat ingeschreven in de Basisregistratie Personen (BRP) op een adres dat zich bevindt in een vergunninghoudersgebied C;
 • Het motorvoertuig is op uw naam gesteld;
 • Heeft u een lease- of bedrijfsauto dan hebben wij de volgende documenten nodig:
   - Een kopie van het tenaamstellingsgedeelte van het kentekenbewijs;
   - Een kopie van het leasecontract waarin u wordt genoemd of een houdersverklaring waarmee de kentekenhouder (het bedrijf of de leasemaatschappij) verklaart dat het voertuig exclusief aan u beschikbaar is gesteld.
 • Er geldt geen maximum aantal garageabonnementen per adres.
 • Indien voor de desbetreffende parkeergarage het vastgesteld maximum aantal garageabonnementen is uitgegeven, kunt u voor een andere garage kiezen.

Beleid

Aanvraag

U kunt uw garage-abonnement op twee manieren aanvragen:

 1. Via het E-loket;
 2. Via de balie van ParkeerService aan het Mallegatsplein 8.
  Neem het volgende mee: uw legitimatiebewijs, eventueel een leaseovereenkomst en een bankpas.