Spoorbuurt

Straatvergunning -/- combinatievergunning

Als bewoner van de Spoorbuurt komt u in aanmerking voor een straatvergunning en/of een combinatievergunning.

Spoorbuurt wachtlijst

Momenteel is het niet mogelijk om voor de Spoorbuurt een nieuwe combinatie- of straatvergunning aan te vragen. Het maximaal aantal uit te geven vergunningen is bereikt. Bij uw aanvraag in het E-loket kunt u aangeven of u op de wachtlijst geplaatst wilt worden. Zodra de vergunning uitgegeven kan worden ontvangt u hierover bericht van ons. Het is voor ons niet mogelijk op voorhand de duur van de periode op de wachtlijst aan te geven.

Informatie

In de Spoorbuurt is een betaald parkeerregiem van maandag tot en met zaterdag van 9.00 tot 21.00 uur en op zondagen van 12.00 tot 17.00 uur.

Als bewoner van de Spoorbuurt komt u voor uw adres in aanmerking voor twee bewonersvergunningen (twee straatvergunning of één straatvergunning en één combinatievergunning).  Er kunnen maximaal 2 kentekens op uw vergunning staan. Bij meerdere kentekens op uw vergunning, gebruikt u de Key2Park app om het kenteken van het geparkeerde voertuig te activeren. Voor meer informatie over Key2Park, klik hier

De straatvergunning is geldig in de Spoorbuurt, Overstad en Zocherbuurt, op de stadsplattegrond is dit aangegeven met de letters S, Z en O. Uw vergunning is niet geldig op gehandicaptenparkeerplaatsen en enkele kortparkeerplaatsen (parkeerduur van maximaal één uur).

Met de combinatievergunning mag u naast uw straatvergunning zeven dagen per week en 24 uur per dag parkeren in de parkeergarage de Kazerne. U ontvangt hiervoor een toegangspas voor de garage. Deze kost eenmalig € 20,00.  Indien u uw straatvergunning wilt omzetten naar een combinatievergunning, dan kunt u dat regelen in het E-loket. U dient eerst uw straatvergunning te beëindigen en dan een combinatievergunning aan te vragen.

Digitale kentekenregistratie
U ontvangt geen papieren vergunning omdat wij gebruik maken van digitale kentekenregistratie bij alle parkeervergunningen. De handhavers scannen de kentekens van de auto's. Zo stellen zij vast of een auto een vergunning heeft of niet. Is het kenteken niet geactiveerd? Dan schrijven zij een parkeerboete uit.

Vervangende auto
Zet uw kenteken tijdelijk over als u bijvoorbeeld een vervangende auto heeft of als een tijdelijke bewoner van uw huis gebruik wil maken van uw parkeervergunning (maximaal vier weken). Geef dit telefonisch door aan ParkeerService.

Kosten

Tarief
Bekijk hier de actuele tarieven. 

Betalingsmogelijkheden
Als u een digitale aanvraag doet, betaalt u met Ideal. De betaling voor een aanvraag bij de balie vindt plaats per pin.  

Bedrag naar rato 
Het vergunningsjaar loopt van 1 februari tot en met 31 januari. Maakt u niet het hele jaar gebruik van de straatvergunning? Dan betaalt u een bedrag naar rato, ingaande vanaf de dag dat u de straatvergunning aanvraagt. U ontvangt ook restitutie indien u uw vergunning tijdens een vergunningjaar inlevert. 

Uitgifteregels

 • U staat ingeschreven in de Basisregistratie Personen (BRP)  op een adres dat zich bevindt in het vergunninghoudersgebied S;

 • Het motorvoertuig is op uw naam gesteld;

 • Heeft u een lease- of bedrijfsauto dan hebben wij de volgende documenten nodig:
     - Een kopie van het tenaamstellingsgedeelte van het kentekenbewijs;
     - Een kopie van het leasecontract waarin u wordt genoemd of een houdersverklaring waarmee de kentekenhouder (het bedrijf of de leasemaatschappij) verklaart dat het voertuig exclusief aan u beschikbaar is gesteld.

 • Per adres kunnen maximaal twee vergunningen worden aangevraagd, waarvan één combinatievergunning.

Aanvraag

U kunt uw straat- of combinatievergunning op twee manieren aanvragen:

 • Via het E-loket;
 • Via de balie van ParkeerService aan het Mallegatsplein 8.
  Neem het volgende mee: uw legitimatiebewijs, eventueel een leaseovereenkomst en een bankpas.