Algemene parkeerkaart

Informatie

Iedereen kan een algemene parkeerkaart kopen. Met deze kaart kunt u parkeren in alle gebieden op de parkeerapparatuurplaatsen en belanghebbendenplaatsen met uitzondering van de "kort-parkeerplaatsen". Verder moet u ook rekening houden met het Alkmaarse kernwinkelgebied. Dit bevindt zich in de binnenstad en is het grootste deel van de dag afgesloten voor voertuigen. U kunt alleen binnen de laad- en lostijden inrijden en parkeren.

Met de algemene parkeerkaart is het mogelijk iedere dag een ander kenteken aan te melden (te activeren). Hiervoor gebruikt u de Key2Park app die zeer geschikt is voor gebruik op uw smartphone of tablet. Ook via de computer is dit mogelijk. U kunt de algemene parkeerkaart aanvragen via het E-loket. 

Digitale kentekenregistratie
U ontvangt geen papieren kaart omdat wij gebruik maken van digitale kentekenregistratie bij alle parkeervergunningen. De handhavers scannen de kentekens van de auto's. Zo stellen zij vast of een auto een vergunning heeft of niet. Is het kenteken niet geactiveerd? Dan schrijven zij een parkeerboete uit. 

Kosten

Bekijk hier de actuele tarieven. 
De algemene parkeerkaart is geldig voor een jaar, een maand of een week. De kaart start op de dag van aanvraag en is daarna de betreffende periode geldig.

Betalingsmogelijkheden
Als u een aanvraag via het E-loket doet betaalt u met Ideal. De betaling voor een aanvraag bij de balie vindt plaats per pin.  

Restitutie bij het voortijdig opzeggen van de algemene parkeerkaart is niet mogelijk. 

Uitgifteregels

De algemene parkeerkaart is door iedereen (bedrijf of particulier) aan te vragen. 

Aanvraag

U kunt uw Algemene Parkeerkaart op twee manieren aanvragen:

  1. Via het E-loket*;
  2. Via de balie van ParkeerService.  
    Neem het volgende mee: uw legitimatiebewijs, KvK nummer en vestigingsnummer, en een bankpas. 

* Let op: Als particulier gebruikt u uw DigiD voor het inloggen in het E-loket. Als bedrijf kunt u de algemene parkeerkaart uitsluitend aanschaffen via E-herkenning. U heeft betrouwbaarheidsniveau 2 nodig. De aanvraag van een eHerkenningsmiddel moet daarnaast gekoppeld zijn aan uw KVK- en vestigingsnummer. Beschikt u nog niet over E-herkenning? Schaf deze tijdig aan. Lees meer over de online identificatie voor bedrijven

Gebruik

Om de algemene parkeerkaart in gebruik te kunnen nemen, koppelt u de kaart in Key2Park. Doorloop hiervoor éénmalig de stappen die u via een e-mail krijgt toegestuurd.  In de Key2Park app kunt u vervolgens gemakkelijk kentekens aanmelden.

  • De regeling is zeer geschikt voor gebruik op uw smartphone of tablet.
  • Parkeeracties inplannen in de toekomst is mogelijk.
  • Veelgebruikte kentekens kunt u opslaan onder favorieten.

De app is gratis verkrijgbaar in de appstore onder de naam: Key2Park.